Skip to main content

XM FOREX OFFICE MALAYSIA Lokasi Dan Contact Number - Amat PENTING!

Penafian: Ini bukan laman sesawang rasmi XM Forex Broker. Jika anda nak akses terus ke laman rasmi mereka, sila klik di sini: www.xm.com.

Mungkin ramai yang mencari dimana XM Forex office Malaysia contact info supaya mudah anda untuk berurusan sama ada untuk buka akaun, pengeluaran dana, deposit dana atau juga mendapat update semasa. Biasanya seperti kebanyakan trader yang lain kita lebih yakin jika kita tahu dengan siapa kita berurusan bukan?

Saya juga seorang pengguna XM Forex dan info inilah yang sering saya lihat dan ketahui dahulu sebelum membuka akan dengan mana-mana broker forex. Khabar baiknya, XM Forex memang menyediakan contact info dan laluan/access yang mencukupi untuk Forex Trader dari Malaysia. Ini juga yang membuatkan saya masih menggunakan XM Forex sejak 5 tahun yang lepas!

Jika anda mempunyai persoalan, atau mempunyai masalah teknikal seperti bagaimana nak deposit dana ke akaun XM forex anda atau bagaimana nak buat pengeluaran dana/keuntungan dari trade forex anda.

Mungkin juga anda telah request/mohon fund withdrawal tapi belum masuk-masuk ke akaun bank anda dan anda nak tahu status terkini. Lantas siapa dan bagaimana menghubungi pihak XM Forex? Maklumat XM Forex Malaysia contact info ini amat berguna.

Maklumat yang sering ditanya

Ramai yang tanya saya maklumat untuk 3 soalan penting di bawah:

a.. Di mana XM Forex Office di Malaysia?
b. Adakah perkhimatan XM Live Chat di Malaysia?
c. Bagaimana untuk membuat aduan?
d. Bagaimana cara daftar XM Forex Malaysia?

Kita akan berikan maklumat terperinci untuk ketiga-tiga maklumat untuk soalan di atas.

Di mana XM Forex Office di Malaysia

Sebenarnya XM Forex tidak mempunyai office di Malaysia. Sebarang urusan boleh berhubung terus dengan ibupejabat XM Forex (XM Forex Headquarters) di Cyprus melalui email, live chat dan juga online.

Tapi anda jangan bimbang kerana mereka mempunyai wakil XM Forex di Malaysia. Ini untuk memudahkan forex trader di Malaysia dan juga supaya ada orang yang menyelaras aktiviti-aktiviti XM di Malaysia seperti seminar percuma di setiap negeri di seluruh negara.

XM Forex ada melantik wakil mereka di Malaysia yang mana anda boleh berhubung dengan mereka ini melalui email. Selepas anda mendaftarkan akaun dengan XM Forex seorang wakil XM Forex di Malaysia akan diperuntukkan untuk membimbing anda dari masa ke semasa.

xm forex office malaysia contact info email address

So bagaimana nak berhubung dengan XM ya? Soalan yang bagus.

Maklumat di bawah adalah alamat perhubungan XM Forex untuk kegunaan para forex trader yang berdaftar dengan XM Forex.

xm forex office malaysia contact info office address
Seperti mana yang saya alami, selepas selesai mendaftar akau trading dengan XM Forex anda boleh masuk ke ruangan 'dashboard' akaun anda dan anda boleh melihat maklumat wakil XM Forex yang anda boleh hubungi jika anda mempunyai apa-apa masalah.

Individu tersebut yang anda boleh rujuk jika anda memerlukan bantuan. 

Perkhidmatan XM Live Chat di Malaysia

Selain dari melalui email yang mungkin akan mengambil masa untuk mendapat maklum balas, anda juga sebenarnya boleh berhubung terus dengan pihak XM Forex melalui 'Live Chat' pada bila-bila masa, 24 jam, 7 hari seminggu. 

Maksudnya anda tidak perlu pun XM Forex office di Malaysia. Segalanya boleh dilakukan online REALTIME.

xm forex office malaysia contact info live chat

Menggunakan kaedah live chat ini lebih baik kerana persoalan dan masalah anda boleh ditangani dan diuruskan dengan cepat dan pantas dan  maklum balas yang pantas dari XM Forex.

Dalam banyak urusan dengan XM Forex saya banyak dan lebih selesa menggunakan perkhidmatan live chat kerana boleh berbual terus dengan kakitangan XM Forex.

Cara membuat aduan bertulis

Mungkin cara-cara di atas tidak sesuai dengan anda. Biasalah ada antara kita yang lebih senang berhubung secara bertulis. Dalam situasi seperti ini anda boleh buat aduan bertulis.

Bagaimana pula untuk membuat adua secara bertulis? Selain dari melalui email dan live chat, pihak XM Forex juga ada menyediakan borang aduan yang mana borang itu dalam format PDF anda boleh download dan isikan maklumat aduan anda dan hantar kepada pihak XM Forex melalui fax atau pun email (scan borang itu selepas diisi dengan lengkap).

Walau bagaimanapun perlu anda fahami bahawa aduan bertulis selalunya mengambil masa untuk mendapat respon. Saya tidak pernah guna cara ini untuk berhubung dengan pihak XM

xm forex office malaysia contact info complaints form

Anda boleh download borang itu melalui LINK ini.

Selepas melengkapkan semua maklumat yang diperlukan dalam borang aduan di atas, anda dikehendaki mengirimnya kepada mereka menerusi email ke support@xm.com atau fax ke nombox fax yang tertera di atas borang aduan tersebut.

Untuk tujuan ini adalah dicadangkan agar anda menggunakan email agar kemunikasi dapat dilakukan lebih cepat dan mudah untuk kedua-dua pihak.

Sebenarnya ciri-ciri sebuah broker forex yang baik, jujur dan boleh dipercayaai ialah adanya kemudahan-kemudahan komunikasi yang terus dan lengkap disediakan untuk pelanggan-pelanggannya seperti mana yang disediakan oleh XM Forex.

Panduan Trading Forex - Trade like a Pro!

Mungkin anda berminat dengan forex tapi tak tahu caranya. Saya dulu banyak belajar dengan rakan-rakan. Tetapi guru paling utama saya masa mula-mula dulu ialah google dan youtube. Berjam-jam lamanya saya habiskan menonton video teknik dan skill trading forex.

Kami akan berkongsi sedikit tips pada masa akan datang.

Cara daftar XM Forex Malaysia

Anda berminat untuk menceburi pasaran forex? Langkah pertama yang perlu ialah mendaftar akaun anda sendiri. Jika masih belum ada pengetahuan cara nak trade, boleh daftar demo akaun sahaja dulu. Untuk demo akaun anda akan diberikan 'virtual money' sebanyak $100,000 untuk anda berlatih trading forex.

Jika anda sudah ada pengetahuan asas dan yakin, anda boleh daftar Real Account. Kebaikan mendaftar untuk real account ialah anda akan diberikan bonus $30 trading bonus. Maksudnya anda boleh mula terus buat trading. 

Bagaimana Nak Buka Akaun Forex Dengan XM?

Jika anda nak start trade forex dengan XM broker, anda boleh buka akaun forex dengan XM Forex. Semua proses adalah ringkas dan mudah secara online. Tak perlu pergi atau susah payah cari XM Forex office Malaysia pun.

Proses buka akaun adalah antara topik penting yang anda harus tahu, selain daripada proses deposit dan proses withdrawal.

Pertama sekali, anda perlu klik ke laman web rasmi XM: www.xm.com

Apabila anda sudah sampai dekat laman web rasmi, anda akan diberi dua pilihan, samada nak buka demo akaun atau akaun forex yang sebenar. Yang ini terpulang kepada anda yang mana menjadi pilihan dan sesuai kepada anda.


Sila klik butang berwarna hijau untuk buka akaun forex yang sebenar.

Selepas dah klik butang hijau, anda akan diminta untuk isi borang seperti dekat bawah:

Selepas dah isi, akaun anda disahkan (perlu upload beberapa dokumen penting) dan anda akan diberi isyarat untuk deposit modal.

==> Anda boleh klik di sini untuk melawat laman Web Rasmi XM

Comments

Popular posts from this blog

7 Tips Forex Trading Tahun 2017

Tahun depan khabarnya ekonomi dijangka mencabar, tetapi forex traders tidak perlu risau kerana forex adalah market 2 hala. Naik atau turun dua-dua boleh untung.


Untuk trade forex dengan lebih berjaya di tahun 2017 atau tahun depan 2018? berikut ialah 7 tips ikhlas daripada saya:

1. TRADE PAIRS YANG SENANG PROFIT SAHAJA

Janganlah pergi balun semua pairs. Fokuslah pada pairs yang senang bagi profit iaitu EURUSD, GBPUSD, AUDUSD dan USDJPY. Ada sebab kenapa pairs ni begitu popular di kalangan traders. 2 sebab utamanya ialah (i) pergerakannya lebih mudah dibaca, dan (ii) ia jarang melanggar prinsip “price action”. Selain itu, nak buat perbandingan analisis pun senang sebab ramai traders yang buat analisis major pairs ni.

Kita semua trade sebab nak profit, bukan nak tunjuk hebat kan?  So trade pair yang senang dan menguntungkan sahaja.

2. WAJIB TAHU BACA CANDLESTICKS & SUPPORT AND RESISTANCE (SNR)

Teknik ini sangat penting. Jika anda belum tahu teknik ini maka anda wajib belajar, memahami…